Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Verdiepingscursus bijstand en belastingen

Cursus die erin voorziet om voorlopige en definitieve aanslagen van de Belastingdienst op de juiste wijze te interpreteren en de gevolgen en eventuele vervolgstappen in het kader van bijstandsverlening te beoordelen en uit te voeren.

Algemeen
Voorlopige aanslagen, definitieve aanslagen, moet er nu worden teruggevorderd of dient er juist een nabetaling plaats te vinden? Het onderwerp bijstand en belastingen blijft voor de nodige hoofdbrekens zorgen. Om je meer inzicht te bieden in het ingewikkelde samenspel tussen de fiscale en de bijstandswetgeving, heeft Langhenkel-Talenter Academie de Verdiepingscursus bijstand en belastingen ontwikkeld. Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die beschikken over basiskennis op dit gebied, maar behoefte hebben aan een interactieve en praktijkgerichte verdiepingscursus.

Inhoud en duur
Tijdens de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan diverse knelpunten uit de praktijk op het gebied van bijstand en belastingen. Centraal staat het interpreteren van voorlopige en definitieve aanslagen van de Belastingdienst. Dit gebeurt aan de hand van diverse casussen waarbij klanten gevolgd worden van de aanvraag van een voorlopige teruggave, via wijzigingen in de voorlopige teruggave, tot de definitieve aanslag van de Belastingdienst. Uitvoerig wordt stilgestaan bij de interpretatie van de aanslag vanuit het oogpunt van bijstandsverlening en dan vooral waar het de vraag betreft of er al dan niet een terugvordering of nabetaling dient plaats te vinden.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die beschikken over basiskennis op dit gebied, maar behoefte hebben aan een interactieve en praktijkgerichte verdiepingscursus.

Na afloop van de cursus zijn de deelnemers in staat om voorlopige en definitieve aanslagen van de Belastingdienst op de juiste wijze te interpreteren en de gevolgen en eventuele vervolgstappen in het kader van bijstandsverlening te beoordelen en uit te voeren.

Meer informatie

 

Inloggen via bedrijfsnetwerk

INFORMATION
Training agency Langhenkel Talenter Academie
Docent/Coach Anneke Annema
Cynthia Lodder
Available seats 4
Contact hours 06:45
Apply before 25-02-2021
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
10-03-202109:1516:00N.v.t.Online (thuiswerk)plek
MS Teams