Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

De trainer, Caroline Koetsenruijter, geeft aan dat het goed is om een verdeling van de verschillende teams te hebben over de verschillende trainingen, voor het beste effect van de training. We vragen jullie daarom vriendelijk of het mogelijk is om je over de trainingsmomenten te verdelen.

NB. Om de training ‘Mad, bad and sad’ te kunnen volgen, moet je eerst deze training hebben gevolgd, dus moet je dan wel 1 van de eerste 6 trainingsmomenten kiezen. Als je de training ‘Mad, bad and sad’ niet wilt volgen, wil je je dan misschien opgeven voor één van de trainingsmomenten in september? Alvast bedankt.

**************************************************************************************************************************************************************************************************

Jij moet je bek houden!
Training: Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en agressie.

Helaas hebben jaarlijks meer dan 1,7 miljoen professionals in Nederland te maken met boze types en grensoverschrijdend gedrag. Het meest last van agressie en geweld hebben zorgprofessionals, leerkrachten en ambtenaren. Er zijn aanwijzingen dat agressie in Nederland normaliseert, er worden daarnaast te weinig meldingen en aangiftes gedaan. De agressor komt ermee weg en gaat ermee door.

Welke vormen van afwijkend gedrag komen op dit moment het meeste voor? Frustratie-agressie door stressoren zoals ervaren onrecht en een opstapeling van eerdere teleurstellingen en instrumentele agressie waarbij de ambtenaar bewust onder druk wordt gezet om oplossingen te forceren in het voordeel van de burger. Dit gedrag heeft impact op de integriteit en leidt tot ondermijning. We vinden het dan ook enorm belangrijk dat ambtenaren van de gemeente Dronten weten dat ze grenzen mogen stellen, aangemoedigd worden om afwijkend gedrag te melden en gesteund worden als de ander het té bont maakt.

Helaas missen meer dan 550.000 professionals opleiding, steun en maatregelen in het voorkomen van agressie maar ook in de opvang en nazorg ervan. Voor de gemeente Dronten is duurzame inzetbaarheid en tegengaan van afwijkend gedrag een prioriteit als werkgever. Onze trainingen en workshops geven de deelnemers een boost in hun weerbaarheid en ze ervaren dat de gemeente Dronten zegt: klantgericht ja, klantgezwicht nee!

Deze eerste basistraining van een dagdeel wordt opgevolgd met meerdere verdiepingstrainingen van gespecialiseerde aanbieders nadat het agressiebeleid ge-update is. Het onderwerp veilig werken en preventie van agressie krijgt de komende periode herhaaldelijk aandacht.

Bij deze training leer je:

  • Wat zijn de trends en ontwikkelingen?
  • Wat is agressie?
  • Hoe stel je grenzen?
  • Hoe kalmeer je?
  • Wat is zelfzorg bij omgaan met agressie?
  • Doorkijk naar aankomend beleid en tips hoe nu te melden

Opbouw training
Het is een online interactieve training van 1 dagdeel met 2 trainers.
We geven theorie en praktijksituaties mee opgevolgd door korte simulaties met de trainers om gedrag te herkennen en beïnvloeden.
Je kunt vooraf het boek ‘Jij moet je bek houden! Omgaan met boze burgers, ouders, klanten en patiënten’ doorlezen hierdoor kan er in het dagdeel gefocust worden op eigen casus en bijzonderheden. Dit is niet verplicht!

Tijdsinvestering
Voorbereiding betreft eventueel het lezen van het boek* (circa 3 uur) en het bijwonen van de basistraining van 3 uur.

* De gemeente zal enkele boeken aanschaffen, die geleend kunnen worden.
I.v.m. de Coronamaatregelen moeten we nog uitzoeken hoe we deze kunnen uitlenen.

Doelgroep
De training is geschikt voor alle ambtenaren met klantcontact, die te maken kunnen krijgen met weerstand en agressie.
Van het KCC tot de BOA's en van de klachtbehandelaars tot de baliemedewerkers.

Trainers
Caroline Koetsenruijter is lead-trainer en auteur van de bestseller ‘Jij moet je bek houden!’. Zij was bezwaarbehandelaar en heeft in die rol veelvuldig zelf te maken gehad met agressie van burgers. Zij heeft in de afgelopen 13 jaar meer dan 15.000 professionals getraind in het tegengaan van agressie en geweld. Zij is bekend van optredens bij Nieuwsuur, de Monitor, Met het oog op morgen en NRC en de Telegraaf. Opvallend is dat Caroline zelf van nature conflictvermijdend is en veel last had van agressie en verruwing. Het is haar missie dat we in Nederland veilig kunnen werken en dat de agressor er niet zomaar mee weg komt. 'Wie lak heeft aan onze normen en waarden valt niet alleen een individuele ambtenaar aan maar valt onze gemeenschap aan. Dat mag nooit normaal worden en de agressor mag er niet mee wegkomen.’ Zie ook de website van Caroline: www.instituut-kcb.nl

Inloggen via bedrijfsnetwerk

INFORMATION
Training agency Koetsenruijter Conflictmanagement & Bemiddeling
Docent/Coach Caroline Koetsenruijter
Available seats 0
Contact hours 03:00
Apply before 27-05-2021
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
03-06-202109:0012:00N.v.t.Online (thuiswerkplek)
Zoom