Catalogus details

Fotograferen met je mobieltjeMaak zelf die mooie plaat voor LinkedIn, Intranet, Instagram, Snapchat, Facebook, of thuis.

Laag over de tafel. Veel drukte. Dicht op je onderwerp. Hoe leuk is het niet om zelf die plaat te maken van een activiteit waar je bij betrokken bent. Een project waarbij de eerste paal wordt geslagen, er een woordje van de wethouder plaatsvindt, een mooie plek die je hebt ingericht op een beurs of gewoon een plaat van een goed bezocht buurtevenement.

Vraag aan de aanwezigen altijd even via de eventspeaker of iemand er bezwaar tegen heeft dat er foto’s gemaakt worden voor de social media of waar je de foto ook voor wilt gebruiken, dan kan je ‘los’.

Vanuit welk perspectief hou je de foto interessant, laat zien dat er mensen aanwezig zijn, dat mensen plezier hebben en geïnteresseerd zijn. Ga laag over de tafel. Misbruik de plek van de sprekende wethouder om perspectief in je foto te krijgen.

Huib Veldhuijsen van communicatie volgde in de tijd dat er nog foto’s in een chemisch badje werden ontwikkeld een opleiding als fotograaf en maakte enige jaren illustraties en portretten voor tijdschriften.

Van Jaap van Zweden met zijn viool in de regen tot parfumflesjes op dierenhuiden van de slager. Van minister Remkes op het dakterras van het ministerie tot Patty Brard in bad met Manfred Langer. Sinds de digitale fotografie heeft hij zijn camera in de wilgen gehangen: ‘Een hobby is het eigenlijk nooit geweest. Ik wilde vooral mensen ontmoeten. Thuis fotografeer ik alleen nog met mijn mobieltje. De uitgangspunten voor een foto die het verschil maakt zijn het zelfde. Ik neem je graag mee in de effecten als ‘laag over de tafel’ en ‘het dicht op je onderwerp staan. Durf er drama in te leggen of hou het simpel. Hoe vertelt jouw foto een goed verhaal op de socials.’ 

Leer het van een pro en schrijf je in voor de workshop!


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
Training agency Gemeente Dronten
PLANNED
This event is not scheduled yet.