Catalogus details

Interculturele communicatie & Cultuursensitief werken (webinar)Deze webinar geeft je de mogelijkheid om je interculturele competenties te ontwikkelen door middel van een kennissessie waarin interculturele communicatie en cultuursensitief werken centraal staat.

Nederland heeft veel inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond. Maar wat zijn de verschillen en misschien ook wel de overeenkomsten tussen al die niet-Nederlandse achtergronden?

  • Waarom weten Eritreërs nooit wat ze leuk vinden? En waarom laten ze hun vrouwen en kinderen achter als ze naar Europa reizen?
  • De meeste Afrikanen zijn toch moslim?
  • Waarom zegt een Syriër ‘ja’ als hij het eigenlijk niet begrijpt?

Iedereen loopt wel eens rond met een dergelijke vraag.

Tijdens deze webinar wordt ingegaan op de specifieke kenmerken, normen en waarden van diverse culturen en krijg je handvatten voor effectieve communicatie.

Aan het einde van de kennissessie heb je voldoende kennis over de do’s en de don’ts van de ‘wij’-cultuur en ben je bewust van misverstanden die kunnen ontstaan als gevolg van cultuurverschillen.

Trainers
De trainers van Cultuur in Harmonie hebben veel ervaring op het gebied van interculturele communicatie en onder meer het verzorgen van trainingen.
Door hun diverse (culturele) achtergronden en ervaringsdeskundigheid kunnen ze flexibel inspelen op al uw vragen en dilemma’s en ondersteunen bij het creen van wederzijds begrip tussen mensen uit verschillende culturen.

Marleen Schuit – trainer/coach en adviseur interculturele communicatie, onder andere i.o.v Cultuur in Harmonie

Yordi Lassooy – cultuur mediator/trainer/ co-founder Cultuur in Harmonie en Helpdesk Nieuwkomers (lid begeleidingscomissie nieuwe wet inburgering SZW)

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Interculturele communicatie & Cultuursensitief werken (training)


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
Training agency Cultuur in Harmonie
PLANNED
This event is not scheduled yet.