Catalogus details

Nooit meer Nee (Online)Nooit meer Nee

Ontdek de waarheid over hoe jouw collega’s, bestuurders en inwoners keuzes maken en leer het geheim om daar succesvol invloed op uit te oefenen. Zodat je nooit meer een nee krijgt…

Werk jij in het sociaal domein, de ruimtelijke ordening, de bedrijfsvoering of elders binnen de gemeente? Kortom werk jij met mensen? Kom dan naar de training Nooit meer Nee en ontdek hoe jij succesvol invloed kan uitoefenen op keuzes die anderen maken.

Hoe krijg ik die nooit meer nee voor elkaar?

Je bent nieuwsgierig… Dat is mooi! Graag vertellen we je wat er zoal aanbod komt tijdens de training:

Les 1 Hoe werkt ons beslisbrein?

Hoe neemt ons brein eigenlijk beslissingen? Verassend anders dan jij waarschijnlijk denkt. Met de kennis die je opdoet in deze les weet jij voortaan precies in te spelen op ons brein zodat beslissingen van collega's, bestuurders of managers in jouw voordeel worden genomen.

Les 2. Marketingtechnieken voor ambtenaren

We gaan in op wetenschappelijk bewezen technieken voor marketing en koppelen die direct aan ons werk als ambtenaar. Je leert verschillende technieken die je op verschillende momenten in je werk als adviseur kan inzetten. Na deze les weet jij als geen ander wat je wanneer wel of juist niet moet schrijven.

Les 3. Salesstechnieken voor ambtenaren

Goede verkopers praten nauwelijks, maar stellen de juiste vragen in de juiste volgorde. In deze les zoomen we in op salesvaardigheden van de meest succesvolle verkopers en hoe jij die kan inzetten om jouw eigen advies/plan/beleid bij je collega's te verkopen. Of zoals ambtenaren dat liever zeggen: draagvlak creëren. Met soepele besluitvorming als gevolg.

Les 4. Slim woordgebruik

In deze unieke les leer je hoe je met het gebruik van woorden collega's al direct in de meewerk stand krijgt. Dat de keuze tussen twee woorden het verschil betekent tussen een ja of een nee op jouw advies. Aan de hand van een speciaal ontwikkelde checklist weet je in no time de juiste woorden te gebruiken.

Les 5. Wie heb je echt nodig?

Bij het realiseren van je plannen en projecten zijn vaak veel mensen betrokken. Maar wie heb je allemaal echt nodig? En zie je niet mensen over het hoofd die wel enorme invloed hebben? In deze les leer je al je spelers in kaart te brengen. Een marktverkenning dus. Zodat je weet op wie jij je energie moet richten. En ook op wie niet... Dus geen zinloze gesprekken meer die enorm tijdrovend zijn.

Uniek aan de training is dat we aan de hand van een eigen advies of project de technieken toepassen. Dus je loopt niet alleen met meer kennis de deur weer uit, ook pas je het direct toe op je eigen casus. Dus aan het einde is je advies of projectvoorstel ook zo goed als af…

Resultaten die jij kan behalen

Na het volgen van deze workshop:

  • Heb jij kennis over hoe mensen echte keuzes maken en hoe jij daar slim invloed op kan uitoefenen en
  • Ken je tal van technieken die je vanaf morgen al kan inzetten. Zowel zakelijk als prive!
  • Bereik je meer in minder tijd
  • Halen jouw ideeën, projecten of adviezen de eindstreep wel
  • Voer je gesprekken die al vanaf moment één de ander overtuigen van jouw ideeën. Terwijl de anderen het meeste werk doen. Hoe mooi is dat. 

Twijfel je nog?

Denk je wel te weten hoe jij anderen kan overtuigen? Zelfs die overtuiging is psychologisch gestuurd. Zonder dat je het zelf door hebt… Gelukkig gingen veel ambtenaren je voor met deze gedachtes:

“Ik heb zaken gehoord en geleerd die ik nu nog dagelijks met succes toepas in mijn werk. Ondanks dat ik voorhand dacht: ik ben goed op inhoud, kan goed beargumenteren, dus waarom zou dit mij helpen. Wat ik nu aan technieken toepas, waren mij domweg niet bekend”.

Beleidsadviseur, AO Fonds gemeenten

“Ik dacht als ervaren manager al veel te weten over gedrag van mensen en hoe ik daar invloed op kon uitoefenen. Ik was vooral gewend de juiste argumenten te gebruiken. Maar dankzij Remon weet ik nu dat argumenten vooral niet werken. Ik en mijn medewerkers hebben echt meer inzicht gekregen in hoe wij mensen echt denken en doen. En hoe je daar als adviseur echt succesvol mee kan omgaan."

Manager, gemeente Hof van Twente

Over de trainer

Remon werkt al meer dan 12 jaar voor de overheid dus weet hoe die wereld werkt. maar hij heeft ook al jaren een eigen marketing-, training en adviesbureau. Hij weet dus uit ervaring welke vormen van sales en marketing wel en niet werken.

Hij gebruikt al jaren (wetenschappelijk) bewezen methodes en heeft deze vertaald naar een unieke aanpak voor ambtenaren. Zij kunnen met deze kennis hun adviezen, plannen en beleid veel sneller realiseren met meer draagvlak.

Praktisch

De training bestaat uit 3 dagdelen van 4 uur verspreid over een periode van 2-3 maand. Zodat je tussentijds de kennis direct kan toepassen in tijdens een volgende training hierop kan reflecteren.

 

 

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Bestuurlijke voorstellen schrijven

Bestuurlijke Besluitvorming: Knoppencursus MyCorsa NxT / SmartDocuments

Het verschil tussen Politieke en Ambtelijke Werkelijkheid

Informele aanpak / Contact bij (negatief) besluit

Krijg het voor elkaar als ondernemende ambtenaar (Masterclass)


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
Training agency Krachtmakers
PLANNED
This event is not scheduled yet.